چند نکته در خصوص پیشگیری از کمردرد

۱-به طور منظم ورزش کنید. مهمترین کاری  که می توانید برای سلامت کمرتان و  به طور کلی در مورد سلامت بدنتان انجام دهید ، ورزش است. در ورزش سعی کنید تمرکز خود را روی عضلات کمر و شکم خود قرار دهید. باید توجه داشت که تعدادی از حرکات ورزشی می توانند برای کمر آسیب زا باشند، لذا توصیه می شود حرکات ورزشی مناسب را از پزشک یا مربی آگاه بیاموزید. پیاده روی تند ، دویدن ملایم روی سطح هموار و شنا از ورزشهای مناسب می باشند.

۲-مراقب وزن خود باشید. وزن زیاد به تنهایی عامل کمرد درد نیست، ولی چاقی موضعی مخصوصا در ناحیه شکم ، به علت ایجاد فشار اضافه در کمر باعث درد می شود.

۳-سیگار نکشید.کشیدن سیگار سبب کاهش جریان خون حاوی مواد مغذی به اجزا ستون فقرات شما می گردد.

۴- در موقع خوابیدن به این نکات توجه کنید:

  • سعی کنید از تخت استفاده کنید و از خوابیدن روی زمین یا پتو خوداری نمایید
  • از تختهای فنری وتشکهای فنری و شل استفاده نکنید. تخت چوبی با تشک پنبه ای یا تشکی که قسمت عمقی سفت و لایه سطحی نرم دارد ،مناسب می باشد.
  • بهتر است روی شکم نخوابید. اگر به هر دلیلی مجبور هستید، به جای گذاشتن بالشت زیر سر ، بالشت کوتاهی زیر شکم یا لگن خود بگذارید.
  • نحوه خوابیدن می بایست طاق باز یا به پهلو باشد. موقع طاق باز خوابیدن ، بهتر است از یک بالشت کوتاه زیر زانوها استفاده کنید. در هنگام به پهلو خوابیدن زانوها را به اندازه ای خم کنید که کف دست به زانو برسد . می توانید از یک بالشت زیر زانوی بالایی استفاده کنید.
  • برای خارج شدن از تختخواب ، ابتدا به طرف کنار تخت بچرخید و زمانی که پاها از لبه تخت آویزان شد، با سفت کردن عضلات شکم و با کمک دستها بنشینید.

۵-درست بنشینید. یک صندلی خوب باید بتواند به خوبی از قوس کمری شما حمایت کند.اگر چنین نیست ، برای حفظ این قوس بهتر است از یک بالش نرم در پشت کمرتان استفاده کنید.کف پاها باید روی زمین قرار گیرد و حفره پشت ران ۲تا۳ سانتیمتر بالاتر از لبه صندلی قرار گیرد.در غیر اینصورت از زیر پایی استفاده کنید.ارتفاع دسته صندلی زمانی مناسب است که آرنج با زاویه ۹۰  درجه روی ان قرار گیرد و شانه بالا یا پایینتر از محل طبیعی خود نباشد.هر ۲۰ دقیقه یکبار از جای خود بلند شوید و دستکم ۱ دقیقه راه بروید.

۶- درست بایستید. تا می توانید  از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.در غیر اینصورت سعی کنید، به طور متناوب بر روی یک پایتان تکیه کنید و به پای دیگر استراحت دهید،یا یک پای خود را به طور متناوب روی یک چهارپایه کوچک قرار دهید.

۷-به نحوه بلند کردن اجسام دقت کنید. جهت بلند کردن اجسام  با حفظ قوس طبیعی کم ، از زانوهایتان خم شوید. هیچگاه بر روی  کمرتان نچرخید بلکه با محور کردن پاهایتان برروی پاهایتان بچرخید.

۸-به جای کشیدن،اجسام را هل دهید.

۹-از کفشهای پاشنه بلند استفاده نکنید. پاشنه مناسب،۲تا۳ سانتیمتر می باشد.

۱۰-از استفاده طولانی مدت کمربند های طب خودداری کنید. مگر در موارد خاص ،آنهم با دستور پزشک.

دیدگاهتان را بنویسید

نطر خود را ارسال کنید
لطفا نام خود در این قسمت را وارد کنید